www.thailand.fi - www.phuket.fi - www.patong.fi - www.flyingfinn.info - www.midnightsunrestaurant.infoViikko 41 - Keskiviikko 2009-10-07

Edellinen
- Seuraava - Uusin

Matti Vanhasen talokohu. Kahden tunnin katselmus. Kuva

ASP 500 ERROR An error occured processong the page you requested.
Please see the details ... Kuva

Keskusta unohti köyhän. Aleksi Eskelinen
.
"Olen huolissani keskustan tilasta. Keskustelu- ja arvostelukulttuuri on surkea.
Hallitusryhmät sopivat torstaina 1.10.2009 parlamentaarisen työryhmän esitystä mukaillen Yleisradiomaksun käyttöönotosta vuodesta 2012 lähtien. Tämä päivä osoitti valtiovallan ja keskustan demokratian surkean tilan sekä perimmäisten arvojen unohtamisen."
Lue!

Italian court rules Berlusconi's immunity law unconstitutional. guardian.co.uk


Matti Vanhasen talokohu. Kahden tunnin katselmus. - ASP 500 ERROR An error occured processong the page you requested. Please see the details ...
Matti Vanhasen talokohu
Kahden tunnin katselmus 10:45 08:50
TM testasi aamupäivällä Matti Vanhasen talon
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) talon tarkastus on päättynyt. TM Rakennusmaailman valitsemat asiantuntijat viipyivät Nurmijärven Lepsämässä sijaitsevassa talossa aamupäivällä pari tuntia.
Lue TM Rakennusmaailman päätoimittaja: Väitteet keskustakytköksistäni perättömiä
http://www.iltasanomat.fi/
Keskiviikko 07.10.2009

ASP 500 ERROR
An error occured processong the page you requested.
Please see the details below for more information.
...
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/
kotimaa/uutinen.asp?id=1738236

Keskiviikko 07.10.2009


Keskusta unohti köyhän

Aleksi Eskelinen Keskustanuorten liittohallituksen jäsen Keskiviikkona 07.10.2009. ”Yle-vero on vain yksi esimerkki puoluejärjestön ja puolue-elinten demokratian huonosta tilanteesta. Harvainvaltaan ajautunut puolue ei kykene uusiutumaan.” Arkistokuva: Jari Laukkkanen

Olen huolissani keskustan tilasta. Keskustelu- ja arvostelukulttuuri on surkea.

Hallitusryhmät sopivat torstaina 1.10.2009 parlamentaarisen työryhmän esitystä mukaillen Yleisradiomaksun käyttöönotosta vuodesta 2012 lähtien. Tämä päivä osoitti valtiovallan ja keskustan demokratian surkean tilan sekä perimmäisten arvojen unohtamisen. Yleisradiomaksu-tapaus kelpaa malliesimerkiksi nykyisestä vaiennetun keskustelun kulttuurista valtakunnan tasolla sekä keskustan sisällä. Paljoa ei myöskään kansan laaja Yle-veron vastustus painanut vaakakupissa.

Olen hyvin pettynyt keskustan selkärangattomuuteen sen hyväksyessä Yle-veron. Se on regressiivinen vero, joka ei välitä tippaakaan kansalaisen maksukyvystä. Yhteiskunta on jo muutoinkin liukumassa tasaveron suuntaan.

Yleisradio kuuluu julkisen palveluiden tarjontaan, jonka hyväksi kaikkien kansalaisten tulee kantaa kortensa kekoon, mutta sen rahoittaminen tulisi tapahtua sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Ylen kohdalla ei ole mitään perustetta poiketa julkisten palveluiden rahoituksen yleisestä linjasta.

Ylen itsenäisyyden tai sananvapauden vaarantuminen budjettirahoituksessa on kestämättömällä pohjalla oleva väite, enkä voi ymmärtää siihen turvautuvien henkilöiden argumentointia. Eduskunta päättää joka tapauksessa Ylen rahoituksen tasosta, joko suoraan tai välillisesti. Kaiken muun hyvän lisäksi erillisen maksun luominen, sen kohdentuminen epämääräiseen yksikköön ja kompensaatioiden haku lisäävät byrokratiaa.

Näyttäessään vihreää valoa Yle-verolle keskusta unohti köyhän asian. Sitä paikkaaman kyllä perustetaan työryhmä miettimään kompensaatiota pienituloisille. Kuten politiikan toimijat tietävät, asian irrottaminen kokonaisuudesta työryhmään tarkoittaa useimmiten samaa kuin villaisella painaminen ja ikävän asian jättämistä takavasemmalle. Ehkä sieltä jotain kompensaatiota tulee esimerkiksi toimeentulotuen varassa eläville, mutta moni pienituloinen ryhmä jää takuulla tappiolle. Aikaisemmat vaatimukset tiettyjen ryhmien ulkopuolelle jättämisestä taisivat nekin olla vain julkisuuskikka.

Keskustanuoret toivat jatkuvasti esiin eri vaiheissa eriävän mielipiteensä Yle-verosta ja vaihtoehtoisia malleja. Asia oli menossa puoluehallituksessa äänestykseen, mutta kauhistuttava demokratian mörkö vältettiin turhalla työryhmällä. Keskustan demokratiavajetta kuvaava kommentti löytyi Suomenmaasta: ”asia uhkasi mennä jopa äänestykseen”. On erikoista, että puolueessa on syntynyt ilmapiiri, jossa äänestäminen tuntuu olevan uhkaava asia ja jonkinlainen riski.

Tapaus on yksi esimerkki lisää, joka osoittaa puolue-elinten vesitetyn aseman. Käytäväkeskusteluissa tukea kyllä heruu, mutta kokoussalissa ei. Kertonee paljon puolue-elinten sekä eduskuntaryhmän heikosta hapesta. Yle-vero valmisteltiin alun perin parlamentaarisessa työryhmässä. Asiaa ei sopinut kommentoida valmistelun aikana, jotta ”työryhmä saa työrauhan”. Tilaisuus siihen piti tulla esityksen jälkeen. Sitä tilannetta ei tullutkaan, koska ”emme voi mennä kaikkien puolueiden yksimielisesti esittämää mallia vesittämään”.

Tämä demokratian kukka, parlamentaarinen työryhmä, ei missään vaiheessa hakenut mandaattia tai kysynyt mielipidettä puoluejäsenistöltä. Yle-vero on vain yksi esimerkki puoluejärjestön ja puolue-elinten demokratian huonosta tilanteesta. Harvainvaltaan ajautunut puolue ei kykene uusiutumaan. Järjestöuudistuksista on puhuttu pitkään ja puoluesihteerikin on esitellyt kehittämishankkeita. Kovin vähän vain löytyy mitään valmista ja tuloksia.

On aivan turha kuvitella, että tämän päivän ihminen liittyy puolueeseen vain kannatuksen vuoksi. Hän vaatii myös oman viestinsä kuuntelemista ja vaikutusmahdollisuuksia. Mitä puolueella on tarjota tänä päivänä? Kuinka palvelut ja toimintamallit toimivat?

Olen huolissani keskustan tilasta. Keskustelu- ja arvostelukulttuuri on surkea. Milloin viimeksi olet nähnyt Suomenmaassa pääkirjoituksen, jossa kritisoidaan puoluetta? Ei kritiikki ole omien kampittamista, vaan tärkeä osa oman joukon sparrausta ja tervettä kehittämistä. Kritiikittömiä hymistelijöitä me emme tarvitse, se on itsensä pettämistä. Tämän lisäksi järjestörakenne sekä puoluekoneisto ovat rapautuneet ja teemme Yle-veron kaltaisia poliittisia virheitä.

Hallituksen työkyvyn alttarille on nyt uhrattu liian kalliit uhrilahjat. Demokratian ja aatteen unohtaminen on anteeksiantamatonta. Nyt tarvitaan ryhdistäytymistä, avointa keskustelua ja reipasta uusiutumista. Se on tervettä toimintaa. Jos sitä ei muuten tapahdu, voi vastuuhenkilöitäkin vaihtaa.

Aleksi Eskelinen Keskustanuorten liittohallituksen jäsen

http://www.suomenmaa.fi/Kolmossivu.php
(keskiviikko2009-10-07)


News World news Italy Italian court rules Berlusconi's immunity law unconstitutional Judges reject prime minister's act which would exempt him from facing a series of trials for fraud, tax evasion and bribery John Hooper in Rome guardian.co.uk, Wednesday 7 October 2009 17.41 BST

Italy's constitutional court today threw out a law passed by Silvio Berlusconi's government which gave him immunity from prosecution while he remained prime minister. The decision represented a severe blow for the prime minister, already struggling to contain the damage from a lurid sex and drugs scandal in which he was accused of using the services of prostitutes.


Viikko 41 - Tiistai 2009-10-06

Edellinen
- Seuraava - Uusin

Vanhasen talosta löytyi nimettömät!
Matti Vanhasen talotarkastuksessa löytyi kuin löytyikin: nimettömät. Lue!

Matti Vanhanen. Päiväkirja. Sunnuntai 4.10.2009. Irlannin kansanäänestys. Lue!
Matti Vanhanen. Päiväkirja. Torstai 1.10.2009.
" ... Olen tänään sopinut puolueettomasta tarkastuksesta ..." Lue!

Arkisto 2005. "Hänen kotonaan ei ole ollut edes kirjahyllyä." Lue!


Eight US soldiers killed in Afghanistan. guardian.co.uk, Sunday 4 October 2009Viikko 40 - Sunnuntai 2009-10-04

Edellinen
- Seuraava - Uusin

Nrj:n Aamupojat - Vasara ja lautoja:
Alkuperäinen kappale: Leevi and the Leavings: Vasara ja nauloja.
Lataa biisi osoitteesta www.nrj.fi/aamu.
Kuvissa pääministeri Matti Vanhanen.
"Likipitäen jo kuusi vuotta tässä pestissä nyt ollut oon ..." Kuvasarja

Matti Vanhanen. Päiväkirja. Torstaina 1.10.2009
"Tällä viikolla olen saanut todistaa merkillistä tapahtumasarjaa." Lue!

Stanley Kubrickin elokuva Kellopeliappelsiini. "Durango" KuvaViikko 40 - Torstai 2009-10-01

Edellinen
- Seuraava - Uusin
/strong>

Stanley Kubrickin elokuva Kellopeliappelsiini. "Durango" Kuva

Matti Vanhanen. Päiväkirja. Torstaina 1.10.2009
"Tällä viikolla olen saanut todistaa merkillistä tapahtumasarjaa. Yleisradio kertoi saaneensa näytön, joka yleisesti tulkittiin sellaiseksi, että olisin osallistunut korruptioon. Yle ei kertonut mitään yksityiskohtia väitteestään, puhui vain "varsin kalliista rakennustarvike-erästä". Olen tänään sopinut puolueettomasta tarkastuksesta talossa ja uskon, että se tulee osoittamaan, että Ylen väittämää puutavaraerää ei ole." Lue!

Konnakabinetti. Linkki - Lasse Lehtisen opiskelija-apuraha! LinkkiViikko 40 - Tiistai 2009-09-29

Edellinen
- Seuraava - Uusin
/strong>

Vanhanen raivona Ylelle: "Todisteet pöytään!" Kuva
Matti Vanhanen Ylelle: FAKTAT PÖYTÄÄN. Kuva
Viime yönä: Ylen väite: Rakennusliike maksoi Vanhasen talon kuluja. Lue!
Arkisto 2008. Pääministeri Matti Vanhanen sekoilee puheissaan. Lue!
Arkisto 2009. "Vaaliraha ja kuittisotku Suomessa." Lue!
Viikko sitten! Mitta täyttyy. Pääkirjoitus. Lue!
Arkisto 2004. Populärmusik från VITTULA.  Om musikplinkande och andra mer eller mindre manliga aktiviteteter. 
"...det finns scener som är så roliga i den här filmen att man nästan ramlar av stolen och ner pä golvet."  Kuva!

Arkisto 2008. "... why it was not reformed sooner." Financial Times. Lue!


Arkisto 2008. "There is, as yet, no proof of any corruption by any of the politicians involved, but the relaxed attitude of lawmakers to the law is undermining public confidence in politicians in general, and Mr Vanhanen's administration in particular." Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin:
"But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner."
Financial Times

"Durango".
Stanley Kubrickin elokuva Kellopeliappelsiini MTV3:ssa tänään klo 23.30. A Clockwork Orange (1971). Kuvassa Malcolm McDowell. http://www.indelibleinc.com/kubrick/films/clockwork/

Arkisto 2008. "There is, as yet, no proof of any corruption by any of the politicians involved, but the relaxed attitude of lawmakers to the law is undermining public confidence in politicians in general, and Mr Vanhanen's administration in particular." Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin:
"But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner."
Financial Times

Aikaisemmin!


Björn Wahlroos-story. - Pekka Kettunen-story.

TV-katsaus. Pääkirjoitus. Lue!
Helsingin Sanomien ulkomaan osasto kiinni sunnuntaisin? Pääkirjoitus. Lue!
Rädda Israel från dess regering. Aftonbladet 24.8.2009. Ledare. Läs!
Ruotsi puolustaa sananvapautta. Helsingin Sanomat. Pääkirjoitus 25.08.2009. Lue!
Björn Wahlroos-story. Nettisanomien kirjoituksia 1999- Lue! 

Nettisanomat 10 vuotta. Etusivut elokuun 26. päivän tienoilta. Klikkaa kuvaa!

Break Dance-ryhmä. "Tanssi ja suosionosoitukset." Jyväskylä. Kauppakatu. Kompassi. Kuvat
Suomi Guardian Worldin etusivulla! Lue!
Ylen puolueiden kannatusarviot suoraan Jääskeläisen perseestä. Lue!
Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Lue!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!


Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Asianajajan tekaistu kirje kunnianloukkausrikoksen esitutkinnassa Lue!

Ilmoitukset
Linkistö ja arkisto. Linkit joka numeron etusivulle
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Viikkosanomat.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com


"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.
Nettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.


"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen


N:o 38.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2009-10-07 ja 2009-11-15 (karsinta), nettiin 2009-11-15, linkkejä 2009-11-15.

Nettimobi 2009/10/07 - Keskusta unohti köyhän. Aleksi Eskelinen - Matti Vanhasen talokohu - ASP 500 ERROR - Italian court rules Berlusconi's immunity law unconstitutional - Viikkosanomat keskiviikko 07.10.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - Sanomatori - http://www.nettimobi.com - N:o 38.Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.


"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".Viikko 41.


Viikko 41 - Tiistai 2009-10-06

Edellinen
- Seuraava - Uusin

Vanhasen talosta löytyi nimettömät!
Matti Vanhasen talotarkastuksessa löytyi kuin löytyikin: nimettömät. Lue!

Matti Vanhanen. Päiväkirja. Sunnuntai 4.10.2009. Irlannin kansanäänestys. Lue!
Matti Vanhanen. Päiväkirja. Torstai 1.10.2009.
" ... Olen tänään sopinut puolueettomasta tarkastuksesta ..." Lue!

Arkisto 2005. "Hänen kotonaan ei ole ollut edes kirjahyllyä." Lue!


Eight US soldiers killed in Afghanistan. guardian.co.uk, Sunday 4 October 2009Viikko 41 - Keskiviikko 2009-10-07

Edellinen
- Seuraava - Uusin

Matti Vanhasen talokohu. Kahden tunnin katselmus. Kuva

ASP 500 ERROR An error occured processong the page you requested.
Please see the details ... Kuva

Keskusta unohti köyhän. Aleksi Eskelinen
.
"Olen huolissani keskustan tilasta. Keskustelu- ja arvostelukulttuuri on surkea.
Hallitusryhmät sopivat torstaina 1.10.2009 parlamentaarisen työryhmän esitystä mukaillen Yleisradiomaksun käyttöönotosta vuodesta 2012 lähtien. Tämä päivä osoitti valtiovallan ja keskustan demokratian surkean tilan sekä perimmäisten arvojen unohtamisen."
Lue!

Italian court rules Berlusconi's immunity law unconstitutional. guardian.co.uk

Sivun alkuun!

Nettiin nettimobi.com-nimellä maanantaina 2010-10-25, (kirjaimet suurennettu, sivu ja kuvat kavennettu)

 

2012-05-13: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Vuosien 2009 ja 2012 logot ja linkit korjattu. Sivut 04.12.2015 -31.12.2015 lisätty tarkistettuina nettisanomat-sivuston mobiversion rinnakkaissivustona perjantaina 08.01.2016.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Maanantai 07.03.2016.)