Nettimobi Edellinen - Seuraava - Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku -10 vuotta! - Ilmoitukset - Blogi: viikkosanomat.fi - Humpuukia!


Ravintolat
Midnight Sun Restaurant
Ravintolat

Sauna ja kabinetti
Patong
Sauna

Majatalo
Phuket Patong
Majatalo-Huoneistot

Moposkootteri- ja autovuokraus
Patong - Kata
Mopot ja auto

Vene
Flying Finn

Phuket
Vene- Kalastus

Vuokrattava talo Thalangissa
Talo- Huvila

Internet mullisti arjen, viestinnän ja ajankäytön. Uusi kirja analysoi Suomen tietoverkottumisen kulttuurihistoriaa. Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin tutkijaryhmä (Petri Saarikoski, Jaakko Suominen, Riikka Turtiainen, Sari Östman) on perehtynyt Internetin kulttuurihistoriaan. Nyt ilmestyvä teos Funetista Facebookiin – Internetin kulttuurihistoria (Gaudeamus 2009) käsittelee muutosta, joka Suomessa ja muualla maailmassa on tapahtunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana internetin yleistyessä.

"Netin suosion salaisuus on ollut sen joustavuudessa ja moninaisuudessa, mikä on merkinnyt yksilöllisiin tarpeisiin sopivien käyttötapojen löytämistä", sanovat teoksen kirjoittajat. "Toisaalta Internetin käytöstä on rakennettu sellaista yhteiskunnallista ja taloudellista kaikkia koskevaa projektia, että sen ulkopuolelle on ollut vaikea jäädä." Teos osoittaa lukuisin esimerkein eri medioiden symbioosin. Esimerkiksi kirjankustannustoiminta, lehdistö, televisio ja radio ovat joutuneet sopeutumaan tietoverkkoihin ja vuorovaikutteiseen mediaan, mutta samalla netti-ilmiöt ovat yleistyäkseen vaatineet muissa medioissa tapahtunutta julkista keskustelua. Esimerkiksi YouTubesta tai sen yksittäisistä videosisällöistä ei olisi tullut niin suosittuja, ellei niitä olisi käsitelty laajalti myös lehdistössä ja televisiossa.

Funetista Facebookiin -kirjan tekijät toteavat, että Internetiä koskevat välillä yliampuvat pelot ja toiveet ovat kiertäneet kehää. "Internet on nähty vapauden ja mahdollisuuksien virtuaalimaailmana, jonka koukuttavaa, kontrolloivaa ja vääristävää vaikutusta on pelätty. Samantyyppiset ennakkoluulot ja odotukset, jotka ovat liittyneet koko Internetiin 1990-luvun puolivälissä, yhdistetään tänä päivänä Internetin osa-alueisiin, kuten sosiaaliseen mediaan tai sen yksittäisiin sovelluksiin, esimerkiksi Facebookiin, Twitteriin tai Wikipediaan."

Otteita teoksesta: "Tämän teoksen tarkoitus on osoittaa, että Internetin kulttuurinen omaksuminen ja netin popularisoitumisen aika sisältää jatkuvaa uudistumista ja muuttumista samalla, kun tietyt odotukset, halut, tarpeet ja pelot jatkuvat ja toistuvat vain hieman muotoaan muuttaen." (Suominen)
"Erityisesti nuorempien sukupolvien on ajateltu kärsivän '160 merkin taudista', mikä juontaa ensimmäisten matkapuhelimella lähetettyjen tekstiviestien enimmäispituudesta. Kännykkäsukupolvi palasi tuhansia vuosia ajassa taaksepäin ja tilan ja rahan säästämiseksi unohti välimerkit ja -lyönnit kokonaan ja lyhentää eri tavoin kaikki mahdolliset ja mahdottomat sanat." (Turtiainen)."Internet ei suinkaan ole ainoa vauhdin ja riippumattomuuden teknologia. Pyrkimys kohti ajattomuutta kuitenkin tuntuu – osin paradoksaalisesti – huipentuvan 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen suorastaan hektisessä pyrkimyksessä olla läsnä joka paikassa, koko ajan, kaikin tavoin." (Östman).

Numero
1062
torstai 2009-10-22
Nettimobi - maailman luetuin suomalainen Nettimobi. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.  

Humpuukia! - Hunpuukia! - Humpuukia! - Hump!

Humpuukia. Pääkirjoitus. Voiko alemmaksi enää vajota?

Vaikka kaikenlaiset luotettaviltakin näyttävät kyselyt ja mielipidetiedustelut selostetaan systemaattisesti väärin ja vaikka kaikenlaiset kyselyt lehdissä kertovat vain kyselyyn vastanneiden miielipiteen ja tätä ei tuoda joka kerta kalloon takoen esille, niin kyllä tämä Ilta-Sanomien juttu lottopalloista alittaa kaiken mahdollisen. Juttu on humpuukia ja soopaa, koska siinä sivuutetaan alkeellisin todennäköisyyslaskennan lähtökohta, joka sanoiksi kansankielelle puettuna on seuraava: "Nopalla ei ole muistia!". En selitä enempää, mutta kyllä ihmettelen kuinka syvälle jonkun lehden toimitus voikaan vajota! Pääkirjoitus. Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2009-10-22 klo 15:19.Comment is free Western export of the ballot box elixir is pure hubris
The absurd expectation heaped on Afghanistan's election is a fig leaf for leaders seduced by the allure of military power

Simon Jenkins guardian.co.uk, Tuesday 20 October 2009 21.30 BST


Why can't Afghanistan be more like Sweden? It is insufferable that this miserable statelet can reject liberal democracy despite the efforts of 70,000 Nato and NGO staff kicking their heels in Kabul's dust for eight years. We have blown $230bn of US and UK taxpayers' money and left 1,463 soldiers dead. Everything has been tried, from gender awareness courses to carpet-bombing Tora Bora. Thousands of Afghans have been massacred. Yet still the wretches won't co-operate. They even fiddle elections.

That sums up the west's response to the election staged last August by the Afghan ruler, Hamid Karzai. His decision yesterday to run a second round in two weeks has been greeted in Washington and London with an outburst of relieved congratulation. He may have had no option, but he had been raining on Nato's parade.

The abuse and now the expectation heaped on this presidential election are absurd. It is as if Kandahar were a precinct of Boston or a ward of Sutton and Cheam. In a country awash with guns, drug lords, suicide bombers, aid theft and massive corruption, that a few ballot boxes might have been stuffed and returning officers suborned hardly qualifies as indictable crime. The fact that Karzai has been able to win any sort of legitimacy is amazing, with the Taliban controlling half the provincial districts and Nato incompetence reducing turnout in the south to somewhere near 5%.

Nato and the UN were warned well in advance that the election would be rigged, yet their synthetic fury and that of the western media led to the sacking of a capable UN official. The rigging has frozen a decision on reinforcements by Washington's national security council, plunging troops at the front into greater danger. And why? The US would have better deployed its dominance in Kabul by demanding a coalition government rather than another costly election.
...
The west is not under any threat that remotely justifies this wreckage. Instead, weak politicians, bored by domestic ills, have seized on any passing threat to boost their standing at home by fighting small wars abroad and making them big. That Obama should dash his store of popularity against the mud walls of Kabul is astonishing; no less so that Brown, not a stupid man, should insult his voters by declaring that "the safety of the streets" requires soldiers to die in their hundreds in Helmand.

Western leaders seem unable to resist the seduction of military power. They think that, because they could defeat communism and fly to the moon, they can get any poverty-stricken, tin-pot country to do what the west decides is best for it. They grasp at nation-building, that make-work scheme of internationalism against which any people, however pathetic, are bound to fight. All is hubris. The arrogance of empire has mutated into the arrogance of liberalism.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/oct/20/
afghanistan-election-karzai-liberal-arroganceViikkosanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen


Viikkosanomat N:o 47. Tämä on osa Nettisanomien numerosta, jota on muutettu vain seuraavasti: kirjasinkokoa on kasvatettu, kuvat pienennetty ja sivu kavennettu sekä sivun otsikosta on karsittu aikaisempien numeroiden aiheet ja lisätty "Mobi". Nettisanomien alkuperäinen numerointi ja nettiin viemistiedot on säilytetty ohessa. Sivu 2010-10-18, nettiin 2010-10-18, linkkejä 2010-10-18.
Viikkosanomat - Viikko - Week. Vastaava toimittaja Pertti Manninen.


Viikkosanomat. Torstai 2009-10-22 - N:o 1062 - Humpuukia. Pääkirjoitus. Voiko alemmaksi enää vajota?
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: Viikkosanomat @hotmail.com - Sivu 2009-10-22, nettiin 2009-10-22, linkkejä 2009-10-22.
Lisäys 2009-10-23: Funetista Facebookiin – Internetin kulttuurihistoria. 
Blogi: viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori
Nettimobi 2009/10/22 - Iltasanomat-humpuukia. Voiko alemmaksi enää vajota? - Viikkosanomat torstai 22.10.2009 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - Viikkosanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1062 - www.thailand.fiww.phuket.fi www.patong.fi www.thalang.fi www.flyingfinn.info www.midnightsunrestaurant.infoOnnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

nettisanomat.com/2009/05/28/etusivu.htmKesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!
"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!

Nettiin nettimobi.com-nimellä maanantaina 2010-10-25, (kirjaimet suurennettu, sivu ja kuvat kavennettu)

 

2012-05-13: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Vuosien 2009 ja 2012 logot ja linkit korjattu. Sivut 04.12.2015 -31.12.2015 lisätty tarkistettuina nettisanomat-sivuston mobiversion rinnakkaissivustona perjantaina 08.01.2016.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustossa on tehty hovioikeuden määräämät lisäpoistot. Näin ollen asianomaisten henkilötiedot ovat tulleet julkisiksi. Asianomaiset ovat asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oy. (Maanantai 07.03.2016.)