2012


Sunnuntai 2012-04-01
N:o Nettisanomat 1351 - Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi -
TÄMÄ ON NATSIVALTIO KUVAT KAJ BREMER ESITTELEE NÄYTTELYNSÄ VIDEO PROFESSORI PEHKONEN JA ARKIPÄIVÄN RASISMI LUE!


HARHAKUVIA

Jalkapallon ihmehetket


Sisäilmaongelmat: Kaupunginjohtaja muutti toimistonsa luxus-bussiin!

Sunnuntai 2012-04-01
Sisäilmaongelmat: Kaupunginjohtaja muutti toimistonsa luxus-bussiin!

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson on tehnyt rohkean päätöksen: Hän muuttaa virallisesti toimistonsa nyt huhtikuun alussa luxus-bussiin sisäilmaongelmien käytyä sietämättömiksi. Omalta osaltaan hän haluaa supistaa sosiaalitoimen 30 miljoonan euron ylitystä tarjoamalla kuljetusmahdollisuuksia kaupungin työntekijöille. Kun hän parkkeeraa aamulla bussinsa jonkun terveysaseman eteen, niin aamun laboratorionäytteiden oton jälkeen hän siirtyy busseineen laboratorion oven eteen ja näin näytteet tulevat siirretyiksi ”ilmaiseksi”.

”Tässä ratkaisussa on myös se hyvä puoli, että voin tavata helposti kaupungin asukkaita, joille on muuten ollut aikamoinen kynnys ylitettäväksi tulla toimistotiloihin kaupunginjohtajaa tapaamaan.”

Kaupunginjohtaja Andersson on myös päättänyt tehokkaasti hyödyntää bussin kompaktiuden eli tilan läheisyyden. Hän aikoo ottaa jokaisena viikonpäivänä yhden apulaiskaupunginjohtajan mukaansa ja keskittyä sinä päivänä tämän hallinnonalan asioihin. Koska apulaiskaupunginjohtajia ei riitä ihan jokaiselle arkipäivälle niin osastopäällikötkin kelpaavat. Heitä ja liikelaitosten johtajia kyllä riittää.

Kaupunginjohtaja pääsi viikko sitten kokeilemaan tätä uutta toimistoaan ja se toimi erittäin hyvin. Silloin bussi-toimisto muuttui käden käänteessä ystävyyskaupunkien kutsuvieraiden kuljetustarkoituksiin ja toimi hyvin. Etupenkki on kaupunginjohtajan työpiste ja pöydälle mahtuu hyvin tietokone ja muut tarpeelliset tekniset apuvälineet. Sihteerit istuvat heti seuraavassa penkkirivissä ja voivat välittömästi toteuttaa johtajan määräämiä työtehtäviä.

Pienenä yksityiskohtana voi mainita, että heti siinä etupenkin kupeessa on ”Century”- vuosisatatarra. Vaikkei kaupunginjohtaja Markku Andersson ihan koko vuosisataa voikaan Jyväskylää johtaa niin hyvän matkaa kumminkin. Hän on ilmoittanut halukkuutensa seuraavalle jaksolle ja haluaa näin omalta osaltaan näyttää mallia sille, että raskaistakaan töistä ei pidä jäädä liian aikaisin eläkkeelle.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Huhtikuun 1. päivänä 2012 heti vuorokauden vaihduttua.

PS. Jyväskylän sisäilmaongelmat ovat todella pahat. Yliopistolla on monta rakennusta tyhjillään käyttämättöminä ja tenttejä järjestetään jo elokuvateatteri Fantasiassa! Myös kaupunki harkitsee valtuustokokousten siirtämistä elokuvateatteriin ja tarkoituksena on myös ennen kokousta esittää valtuutetuille ja virkamiehille joku ajankohtainen elokuva. Ensimmäiseksi harkitaan suomalaisia klassikkoja: ”Tulitikkuja lainaamassa” ja ”Pekka ja Pätkä pahassa pulassa”. Fantasian keskeinen sijainti on muutenkin hyvä.

Sama."Century: Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson kyydissä".
Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakadun ja Vaasankadun risteys. Perjantai 2012-03-23 14:59. Tilausliikenne Sami Arjotie. Kuvat: Pertti Manninen.


Lue myös!
Nettisanomat keskiviikkona 2009-04-01.

Jyväskylän talous kuralla:
Kansalaiskeräys kaupunginjohtaja Markku Anderssonin kunniatohtorikuluille.

Hattu vaarassa.


"Tämä on natsivaltio eli poisto kauppakeskuksesta. Jyväskylä. Forum.""Kuvien poistovaatimus esitetään". Kuva: Pertti Manninen.

Perjantai 2012-03-30

"Tämä on natsivaltio eli poisto kauppakeskuksesta. Jyväskylä. Forum."
Natsivertaus on poistettavan henkilön ja kuvia on nämä neljä, joista yhdessä henkilön kasvoja on pehmennetty. Viides kuva on sitten siitä, kun kuvien poistovaatimus esitetään lähietäisyydellä. Kuvat perjantaina 2012- 03-30 14:00 minuutin sisällä.

Poliisipartio on tällä viikolla näkynyt päivittäin Jyväskylän Forum-kauppakeskuksessa.
Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2012-03-30 23:55.

Aikaisemmin:
Kiinniotto. Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila.
http://www.nettisanomat.com/
2007/09/11/etusivu.htm


J.E Lepski esittää HARHAKUVIA 1.4- 29.4 2012


J.E Lepski esittää HARHAKUVIA 1.4- 29.4 2012


Kulmagalleriassa Porthaninkatu 7
Helsinki.
Avoinna klo 12-16


2012


Perjantai 2012-03-30
N:o Nettisanomat 1350 - Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi -
AKATEEMIKKO KAJ BREMER ESITTELEE NÄYTTELYNSÄ VIDEO PYSÄKKI 3 KUVA
PROFESSORI PEHKONEN JA ARKIPÄIVÄN RASISMI LUE!

Jalkapallon ihmehetket


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.nettisanomat.com/2007/09/11/etusivu.htm
phuket.fi
 
patong.fi


Patong
Ravintola


Patong Sauna ja kabinetti


Patong Majatalo-Huoneistot


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn
Vene-Kalastus


Vuokrattava Talo-Huvila Thalangissa

Midnight Sun Restaurant Face-bookissa!2012


Sunnuntai 2012-03-25
N:o Nettisanomat 1349 - Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi -
PYSÄKKI 3 KUVA
HARVA HALUAA OPISKELLA VELAKSI LUE!
PROFESSORI PEHKONEN JA ARKIPÄIVÄN RASISMI LUE!

Jalkapallon ihmehetket


Valokuvaaja, akateemikko Caj Bremer esittelee näyttelyään Keski-Suomen museossa Jyväskylässä sunnuntaina 2012-03-25. Kuvia ja 40 minuuttia videokuvaa.Videot YOUTUBESSA. "Kun huomasin, että stooria on saatava mukaan niin paljon kuin mahdollista, painoin 100:n pokkarikameran REC-nappia ensimmäistä kertaa ja tiesin ettei akku riitä ihan loppuun asti. Loput yritin mobivideolla, mutta ääni jäi tallentumatta! Pertti Manninen.
http://www.youtube.com/watch?v=zJwobSoO5V8 (Prologi, 2 min)
http://www.youtube.com/watch?v=Y7PiJevrpv4 (Alkuosa, mm. Jyväskylän suurajot ja Kaksi tyttöä tuulessa laivan kannella, 10 min)
http://youtu.be/ZWUA0pPhLgw (Keskiosa, mm. Häät, Tanssiat, Suru, Urho Kekkonen, Murhakäräjät, Merkkimiehiä, Iranin maanjäristys. 30 min)

Noin 20 minuuttia uupuu, kuvia ja muistikuvia tulossa. Nettisanomat. Kuvat: Pertti Manninen.

Prologi: Valokuvaaja Caj Bremer kertoo kuvistaan (50-luvun puolivälistä 70-luvulle) näyttelyssään Jyväskylässä Keski-Suomen museossa sunnuntaina 2012-03-25 klo 15. Näyttely sisälsi lähes kaiken materiaalin, joka oli esillä Helsingin Ateneumissa paria vuotta aikaisemmin. Videolle tarttui esittelystä n. 70 % alusta. Tämä on Prologi ja kaksi muuta ovat sitten "Alkuosa" (10 min.) ja "Keskiosa" (30 min.).
Sivulla on myös kuvia puuttuvasta osuudesta. Caj Bremer 1.
Alkuosa: Valokuvaaja Caj Bremer esittelee näyttelyään. Tässä osassa mm. "Kaksi nuorta naista illan hämärässä hiukset heilahdellen tuulessa laivan peräkannella Laatokalla 1970". Caj Bremer 2.
Keskiosa: Valokuvaaja, akateemikko Caj Bremer esittelee näyttelyään Keski-Suomen museossa Jyväskylässä sunnuntaina 2012-03-25. Mm. Allan Hagert, Tuula Saarto, Urho Kekkonen (Napoleon), Martti Talvela, Aino Sibelius, Alli Paasikivi, Paavo Haavikko ja Stalin, Heinäveden murhien käräjäoikeudenkäynti, Köyhyys savupirtissä, Paalasmaan hukkumiset, Pelimanni ja Lohjan tanssit, Suomen Elvis Presley-kilpailun kakkonen. Caj Bremer 3. (Lisäys 2012-03-29).

Noin 20 minuuttia uupuu, kuvia ja muistikuvia tulossa.


Prologi: Valokuvaaja Caj Bremer kertoo kuvistaan (50-luvun puolivälistä 70-luvulle) näyttelyssään Jyväskylässä Keski-Suomen museossa sunnuntaina 2012-03-25 klo 15. Näyttely sisälsi lähes kaiken materiaalin, joka oli esillä Helsingin Ateneumissa paria vuotta aikaisemmin. Videolle tarttui esittelystä n. 70 % alusta. Tämä on Prologi ja kaksi muuta ovat sitten "Alkuosa" (10 min.) ja "Keskiosa" (30 min.). (Lisäys 2012-03-31. Nettisanomat. Pertti Manninen.)
 

Alkuosa: Valokuvaaja Caj Bremer esittelee näyttelyään. Tässä osassa mm. "Kaksi nuorta naista illan hämärässä hiukset heilahdellen tuulessa laivan peräkannella Laatokalla 1970". (Lisäys 2012-03-31. Nettisanomat. Pertti Manninen.)
 

Keskiosa: Valokuvaaja, akateemikko Caj Bremer esittelee näyttelyään Keski-Suomen museossa Jyväskylässä sunnuntaina 2012-03-25. Mm. Allan Hagert, Tuula Saarto, Urho Kekkonen (Napoleon), Martti Talvela, Aino Sibelius, Alli Paasikivi, Paavo Haavikko ja Stalin, Heinäveden murhien käräjäoikeudenkäynti, Köyhyys savupirtissä, Paalasmaan hukkumiset, Pelimanni ja Lohjan tanssit, Suomen Elvis Presley-kilpailun kakkonen. (Lisäys 2012-03-31. Nettisanomat. Pertti Manninen.)
 

Loppuosa. Noin 20 minuuttia uupuu, kuvia ja muistikuvia tulossa. (Lisäys 2012-03-31. Nettisanomat. Pertti Manninen.)2012


Keskiviikko 2012-03-21
N:o Nettisanomat 1348 - Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi -
HARVA HALUAA OPISKELLA VELAKSI LUE!
PROFESSORI PEHKONEN JA ARKIPÄIVÄN RASISMI LUE!
HILKKA AHDE TYRMISTYI SUHDEVÄITTEISTÄ KUVA

Jalkapallon ihmehetket


"Pysäkki 3"

Keski-Suomi. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisliikenteen terminaali.
Kuva keskiviikkona 2012-03-21 16:22. Pertti Manninen.

Laajenna!


Tänään keskiviikkona 2012-03-21 on Rasismin vastainen päivä. Edellisellä viikolla Keskisuomalainen kertoi opintotuen epäkohdista. Jyväskylän yliopiston professori Jaakko Pehkonen selosti suomalaista arkipäivän rasismia sen hyväksyen. Suora lainaus:

"Pehkosen mukaan ehdollinen tukimalli ei muuttaisi koulutukseen hakeutumista, sillä korkeakouluopiskelijat tulevat jo nyt pääsääntöisesti koulutetuista kodeista. - Korkeakoulutettujen vanhempien lapsilla on jo nyt noin viisi kertaa suurempi todennäköisyys opiskella korkeakoulussa kuin nuorilla joiden vanhemmilla on keskikoulutausta." Keskisuomalainen maanantaina 2012-03-13.Keskisuomalainen maanantaina 2012-03-13.

Nykymalli remonttiin.
Opintolainavähennys: Moni opiskelija vierastaa perustoimeentulon rahoitusta velalla.


Harva haluaa opiskella velaksi.
Opintotuki:
Opintolainavähennyksen kohtaloa puntaroidaan. Professori pistäisi koko tukijärjestelmän remonttiin.
"... Sara Korhonen keskittyy tällä hetkellä täysipainoisesti opintoihinsa."

Opintolainavähennys.
Vain määräajassa valmistuville.

Miksi opiskelijan pitäisi elää lainalla?

Lue!

Arkisto 2002 & 2003 & 2006 Lue! - Arkisto 1999 Lue!

Isonna kuvat!

SAMANA PÄIVÄNÄ MIELIPIDE-SIVULLA: Mielipiteet. Opiskelija pakkovelkaantuu jo nyt. Henri Mutanen, opiskelija Jyväskylä.

"Pakollinen opintovelkaantuminen on tuttua monelle opiskelijalle. myös minulle. Maamme ilmaisen koulutusjärjestelmän ja hyvinvointivaltion sosiaalitukien pohjimmainen idea on saada kaikki samalle viivalle lähtökohdista riippumatta. Opiskelijoiden tukiverkon toimivuus on kuitenkin erittäin surkea ja epätasa-arvoinen johtuen sekä opintorahan reaaliarvon vajeesta että tuen suuruuden määräytymisen perusteista. Kelan papereissa kymmenhenkinen perhe saa tienata samanverran kuin nelihenkinen. - Kela huomioi vanhempien ja opiskelijoiden tulot, muttta ei ota huomioon menoeroja. Vanhempien tulot vaikuttavat jopa täysi-ikäisen opiskelijan tukiin, vaikka ei voi olettaa, että vanhemmat rahoittaisivat tämän elämisen. Enkä minä itsenäistyvänä, pian 19 vuotiaana opiskelijana edes haluaisi käydä vanhempien kukkarolla, Kahden tutkinnon opiskelijana energiani ei riitä sivutoimiseen työskentelyyn. Kuukausittaiset tuloni jäävät opintorahaan (32,80 e/kk). Summa on naurettava verrattuna kustannuksiin: helmikuussa ilmainen toisen asteen koulutus maksoi lähes 250 euroa /koulukirjat- ja tarvikkeet 70e, yo-kirjoitukset 126e ja koulumatkat 43e)! Kuinka minun oletetaan rahoittavan opintoni ja elämäni opintojen aikana? Kun Kelan tuet eivät riitä on käännyttävä sosiaaliviraston puoleen. Toimeentulotukea hakevan opiskelijan tuloiksi lasketaan kuitenkin opintolaina, joka vähentää perusosaa 300 eurolla, Lainaa "ei ole pakko nostaa2, mutta se syö kotona asuvalta pois lähes koko perusosan. Kenen etuja pakkovelkaantuminen ajaa? Miksi opiskelijan sosiaaliturva ei toimi? Onko järkevää, että kymmenen vuoden kuluttua elätän itseni ja perheeni lisäksi myös kymmenen vuoden takaisen itseni? Mitä jos työttömiä ohjattaisiin pankkiin ja voivoteltaisiin sanoen "maksa sitten kun käyt töissä"? Laina seuraa velkaaantunutta vuosien päähän ja se stressaa. Miksi tulevaisuuden tekijät ovat pudonneet tyhjän päälle ja missä on pääministeri Kataisen tärkeä arvo: kannustavuus? Onko pakkovelkaantuminen sosiaaliturvan korvikkeena edes perustuslain mukainen? Henri Mutanen, opiskelija Jyväskylä." Kuva: DOWN. Keskisuomalainen maanantaina 2012-03-13.

Kuvat Pertti Manninen maanantaina 2012-03-12 10:24. Isonna kuvat!


"Nykymalli remonttiin. Opintolainavähennys: Moni opiskelija vierastaa perustoimeentulon rahoitusta velalla.

Opiskelijoiden lainainto ei ole merkittävästi kasvanut, vaikka sitä on pyrityy lisäämään erilaisilla houkuttimilla. Lainanottoon, työssäkäynnin vähentämiseen ja nopeampaan valmistumiseen tähtäävän opintolainavähennyksen onnistumista pohditaan nyt opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmässä.

Ylitarkastaja Virpi Hiltusen mukaan vaikuttaa siltä, että lainavähennys ei ole toiminut aivan odotetulla tavalla. Hän kuitenkin painottaa, että vähennyksen vaikutuksista ei voida vielä antaa lopullista arviota.

Kansantaloustieteen professori Jaakko Pehkonen ei tekii opintotukeen pieniä muutoksia, vaan laittaisi koko järjestelmän uusiksi."

Keskisuomalainen maanantaina 2012-03-13.

Ruotsin malli, jossa opintolainasta maksetaan työpalkasta takaisin 1 prosentti. Rautalangasta: Työpalkasta. Työtön ei siis maksa, eikä joudu valtiontakaus-
hylkiöksi pankkien kanssa tappelemaan. Esittelin tätä viime vaalien edellä ministeri Mauri Pekkariselle. Joko hän ei ymmärtänyt, hän vain höpisi tästä verohelpotuksesta tai sitten hänellä oli kiire ...

Nettisanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2012-03-21.

Lue myös!

Nettisanomat torstai 2006-09-14. Näin meitä hallitaan (Jakso n). Vuoden limbo! Eero Heinäluoma: "Kyllä opintolaina on opintotukea. Opiskelu on investointi tulevaisuuteen. Ei missään opiskelu tapahdu kansalaispalkalla." Pääkirjoitus.

http://www.nettisanomat.com/
2006/09/14/etusivu.html

Harva haluaa opiskella velaksi.
Opintotuki: Opintolainavähennyksen kohtaloa puntaroidaan. Professori pistäisi koko tukijärjestelmän remonttiin.


"… professori Jaakko Pehkonen Jyväskylän yliopistosta ei tekisi opintojen rahoittamiseen kosmeettisia muutoksia, vaan laittaisi koko järjestelmän uusiksi. Pehkonen oli vuonna 2004 mukana valtiosihteeri Raimo Sailaksen opintotuen uudistamista pohtineessa ryhmässä. Hän uskoo yhä, että parhaiten toimisi ryhmässä suunniteltu ehdollinen tukimalli. Tämä tarkoittaa sitä, että opinnot rahoitetaan kokonaan lainalla, jonka voi valmistumisen jälkeen vähentää palkkaverotuksessa. Opintotuen saisi edelleen, mutta vasta työelämään siirryttäessä.

Pehkosen mukaan opinnot ovat tuottava investointi. Palkkatulot työuralta ja eläkekertymä ovat parempia ja työttömyysriski pienempi kuin matalasti koulutetuilla. Kun näin on, opiskelijoiden pitäisi uskaltaa rahoittaa opintonsa vastikkeellisesti.

Pehkosen mukaan ehdollinen tukimalli ei muuttaisi koulutukseen hakeutumista, sillä korkeakouluopiskelijat tulevat jo nyt pääsääntöisesti koulutetuista kodeista.
- Korkeakoulutettujen vanhempien lapsilla on jo nyt noin viisi kertaa suurempi todennäköisyys opiskella korkeakoulussa kuin nuorilla joiden vanhemmilla on keskikoulutausta.

Myös opiskelujen maksuttomuus hidastaa Pehkosen mielestä opintojen etenemistä. Kun korkeakouluopetus on opiskelijalle ilmaista, siihen suhtaudutaan ajoittain välinpitämättömästi. Opintotuen lainamallin Pehkonen arvioi nostavan myös yliopisto-opetuksen tasoa.
- Vaatimustaso opetukselle ja oma sitoutuminen opiskeluihin kasvavat, kun pelissä on omaa rahaa, vaikka sen saisikin takaisin myöhemmin veronpalautuksina.

Vuonna 2011 ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista 59 prosentilla ei ollut yhtään opintolainaa. Myöskään Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa toista vuotta opiskeleva Sara korhonen ei rahoita opintojaan lainalla.
- Tuntuu aika hurjalta, että tässä iässä pitäisi jo ottaa lainaa, kun työllistymisestä ei ole vielä mitään tietoa, 21-vuotias Korhonen miettii.
Korhosen mielestä opiskelijoilla pitää olla mahdollisuus käydä töissä, vaikka se hidastaisi valmistumista.
- Työkokemus on opiskelijoille välttämätöntä, Korhonen sanoo."

Keskisuomalainen maanantaina 2012-03-13.

Harva haluaa opiskella velaksi.
Opintotuki: Opintolainavähennyksen kohtaloa puntaroidaan.


"… Opintolainan käyttö ei ole juurikaan lisääntynyt vuodesta 2005. [Virpi]
Hiltunen kuitenkin painottaa, että työryhmän työ on vasta alussa, eikä tarkkoja tutkimustietoja vielä ole.

-Opintolainan käyttöön vaikuttavat monet muutkin tekijät, muun muassa työmahdollisuudet.

Hiltusen mielestä on selvää, että työryhmä joutuu esittämään kriittisiä aevioita opintolainavähennysjärjestelmästä.

-Lopulta se, miten opiskelut rahoitetaan, on poliittista linjaamista. Tällä hetkellä suunta on se, että valmistumisaikoja halutaan nopeuttaa ohjaamalla opiskelijat pois töistä ja …"

Keskisuomalainen maanantaina 2012-03-13.


"OPINTOLAINAVÄHENNYS
Vain määräajassa valmistuville


Korkeakouluopiskelija voi saada verotuksessa opintolainavähennyksen, jos hän suorittaa tutkinnon määräajassa. Opiskelut on pitänyt aloittaa aikaisintaan lukuvuonna 2005-2006.

Vähennyksen määrä on 30 prosenttia opintolainan 2 500 euroa ylittävästä osasta. Vähennykseen oikeuttavan lainan määrä on kuitenkin enintään suoritetun tutkinnon tavoitaaikaa vastaava lainamäärä.

Suurin osa vähennyksen saaneista on ollut AMK-tutkinnon suorittaneita, sillä AMK-tutkinnot ovat keskimäärin lyhyempiä kuin yliopitotutkinnot.
Yhteensä 3 900 henkilöä sai vähennyksen vuonna 2009 ja heistä ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita oli 79 prosenttia."

Keskisuomalainen maanantaina 2012-03-13.

”Miksi opiskelijan pitäisi elää lainalla?”
JYVÄSKYLÄ
Tarja Kovanen


Opintotuen lainapainotteisuus lisäisi opiskelijoiden painetta työssäkäyntiin entisestään. Lisäksi pakkolaina estäisi monen köyhistä oloista tulevan nuoren korkeakouluopinnot. Näin uskoo valtio-opin opiskelija, Jyväskylän sivistyslautakunnan jäsen Joonatan Virtanen (vas).

Moni opiskelija välttelee opintolainaa ja käy mieluummin töissä. Virtanen viittaa laina-asenteita selvittäneeseen opiskelijatutkimukseen, jonka vastaajista noin puolet ilmoitti olevansa halutttomia elämään lainarahalla.
- Miksi yhden ihmisryhmän pitäisi kattaa perustoimeentulonsa velalla?
Opiskelu ei nykyään tarkoita automaattisesti hyväpalkkaista tulevaisuutta.

Jaakko Pehkosen ajatuksiin Virtanen suhtautuu kielteisesti ja sanoo kannattavansa päinvastaista kehitystä. Virtanen vahvistaisi opiskeljoiden toimeentuloa kehittämällä opintorahaa.
- Hallitusohjelmassa luvattu opintorahan sitominen indeksiin  pitää toteuttaa. Opintorahaan pitäisi saada myös tasokorotus.

Väitteet siitä, errä lainapohjainen opintotuki olisi nykyistä järjestelmää tasa-arvoisempi, eivät Virtasen mukaan pidä paikkaansa.
- On muodikasta ajatella korkeakoulutuksen periytyvyyttä ikään kuin luonnonilmiönä, jolle ei voi tai tarvitse tehdä mitään.

Lainapainotteinen järjestelmä haittaisi sosiaalista liikkuvuutta entisestään. Velka myös epätasa-arvoistasi nuoria eri koulutusalojen välillä, sillä matalapalkkaisilla ja epävarman työelämän aloilla se on kova taakka.

Se, että laina ohjaa opiskelijoita tarkempiin oppiainevalintoihin, voi Virtasen mukaan olla osittain totta. Hän kuitenkin pitää velalla kiristämistä epäeettisenä ja vahvistaisi opiskelijoiden elämänhallintaa myönteisimmillä tavoilla, kuten opinto- ja uraohjauksen kehittämisellä.
Opintolainavähennystä kannattaisi Virtasen mukaan kehittää niin, että se olisi tarjolla kaikille opiskrlijoille, eikä vain määräajassa valmistuville."

Keskisuomalainen maanantaina 2012-03-13.
"Pysäkki 3" Kuva keskiviikkona 2012-03-21 16:22. Pertti Manninen.
"Venus ja Jupiter sunnuntaina 2012-03-18 20:30."

Keski-Suomi. Jyväskylä. Portaat Paviljongilta radan ylittävälle sillalle. Kuva sunnuntaina 2012-03-18 20:30 "Faaraon" jälkeen. Pertti Manninen.

"Kissa ihmettelee isännän mielenkiintoa parin päivän vanhaan sanomalehteen".

Kuva tiistaina 2012-03-13 09:32. Pertti Manninen.

"Power, power". Nuorisojoukko intoutuu esittämään kuvioitaan junaa tai bussia odotellessaan Jyväskylän matkakeskuksessa, jossa yläparvellakin on vakiokatselija.

Keski-Suomi. Jyväskylä. Matkakeskus. Kuva sunnuntaina 2012-03-11 15:53. Pertti Manninen. - 3 isoa kuvaa!
Instanssi 2012. Digitaalisen tekemisen festivaali.
Keski-Suomi. Jyväskylä. Voionmaan lukio. Kuvia sunnuntaina 2012-03-11. Pertti Manninen.Yläkuva on osasuurennos alhaalla oikealla olevasta kuvasta uuden Olympus-kameran pikseleitä koetellen. Pertti Manninen. Tapahtuman kotisivut: http://instanssi.org/2012/


News World news Afghanistan guardian.co.uk, Sunday 11 March 2012 14.48 GMT

US soldier kills up to 16 Afghan civilians in shooting spree

Nine children and three women dead in incident that president Hamid Karzai condemns as 'intentional murders'

A US soldier has killed more than a dozen Afghan civilians, many of them women and children, in a night-time shooting spree in southern Afghanistan. The Afghan president, Hamid Karzai, condemned the shootings as "intentional murders" and demanded an explanation from the US. The victims of the shootings, which left up to 16 civilians dead, included nine children and three women, Karzai's office said in a statement.

"This is an assassination, an intentional killing of innocent civilians and cannot be forgiven," Karzai said. He said he has repeatedly demanded the US stop killing Afghan civilians. The White House said it was deeply concerned by initial reports of the incident and was monitoring the situation closely. General John Allen, the top US commander in Afghanistan, issued a statement pledging a "rapid and thorough investigation" into the shooting spree, and said the soldier will remain in US custody.

http://www.guardian.co.uk/world/2012/mar/11/us-soldier-kills-afghan-civiliansAfghan police and residents gather around a van containing the bodies of civilians killed in the shooting. Photograph: I Sameem/EPA"4 koiraa lumisella kadulla taitavan taluttajan ohjauksessa."
Keski-Suomi. Jyväskylä, Vaajakoski. Mobikuva Pertti Manninen tiistaina 2012-02-21 16:26.Maanantai 2012-03-05

"Harrastakaa!"

Keski-Suomi. Jyväskylä, Vaajakoski. Mobikuva Pertti Manninen torstaina 2012-02-16 15:32. 


Hakkarainen, kalsarit ja Ilta-Sanomat.

ILTA-SANOMAT ON SAANUT TIEDON KANSANEDUSTAJA TEUVO HAKKARAISEN KALSAREISTA.

NE OVAT EDESTÄ KELTAISET JA TAKAA RUSKEAT ...

Lue lisää!


Jyväskylä 7's Snow Rugby Tournament 2012. JRCL- HRC. Keski-Suomi. Jyväskylä. Laajavuori. Lauantai 2012-03-03 13:09. Kuva: Erika Manninen.

Jyväskylä 7's Snow Rugby Tournament 2012.

1. kuva JRCL- Pori
2. kuva JRCL - HRC
3. kuca JRCL- HRC
4. kuca JRCL- warriors
5. kuva JRCL -Warriors

Keski-Suomi. Jyväskylä. Laajavuori. Lauantai 2012-03-03 12:41- 15:39.
Kuvat: Erika Manninen.
Lisää kuvia tulossa!


Lauantai 2012-03-03

"
Baanalle on päästävä maaliskuun alun aurinkoisena päivänä."

Lauantai 2012-03-03 12:39. Keski-Suomi. Jyväskylän seutu. Laukaa. Vihtavuori. Mobikuvat. Pertti Manninen bussin ikkunasta hankia kuvaten. 


Vakiokuva:
Hei, tuolla on Hakkarainen!"

hakkarainenyossa

"GRAND CENTRAL TERMINAL HELSINKI torstaina 2012-03-01 12:15."
Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma puhuu vieressään väistyvä presidentti Tarja Halonen vieressään alkava presidentti Sauli Niinistö. Kuvan kello käy Suomen aikaa Café Laukaassa Keski-Suomessa ja viiden minuutin päästä lähtee bussi, johon kuvaajan Pertti Mannisen on kiirehdittävä. Kellossa: GRAND CENTRAL TERMINAL NEW YORK.


Nettisanomat - Kaiken keskellä aina läsnä -
Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat
-
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta
1999 -
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Hae Nettisanomista!-
Linkki jokaisen numeron etusivulle!Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

"Naakat pyörivät hämärtyvässä pakkasillassa pientä piiriään."
Keski-Suomi. Jyväskylä. Kirkkopuisto. Tiistai 2012-02-07 klo 17.00. Mobikuva: Pertti Manninen.

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi"01.01.2012". Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Sunnuntai 2012-01-01 klo 15:23. Hiukan pakkasta. Kuva: Pertti Manninen. 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogihakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa
hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa
hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa hakkarainenyossa

Lukijan kuva: "Katso tuolla on Hakkarainen!"

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen Jyväskylän yössä Kauppakadulla aikaisin sunnuntaina 2011-11-27 noin 03:n aikaan sankan fanijoukon piirittämänä. Lähetetyssä kuvassa keskustelijoiden kasvoja on hiukan pehmennetty. Kuva: H.N. - Katso myös! Samassa puserossa.


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm
12.fi 2021.fi aamusanomat.fi asiat.fi cine.fi digisanoma.fi eduskuntatalo.fi elokuvasto.fi 
end.fi erika.fi fax.fi fiftyfifty.fi fin24.fi findig.fi finlines.fi finpap.fi finpax.fi
finpix.fi finrex.fi fotola.fi fy.fi gagarin.fi gigastore.fi helkinginsanomat.com helsinginsanomanetti.fi
helsinkisanomat.fi heti.mobi hs2.fi hs24.fi hs24.mobi hs27.com hsdigi.fi hsn.fi hstalous.fi
hstv.fi hsurheilu.fi iltaset.fi infoinfo.fi infola.fi istalous.fi
juice.fi jyppi.fi kansalaistori.fi kasvosto.fi katsaus.fi kauppasanomat.fi kes.fi
keskiviikko.fi kinola.fi kroisos.fi kronikka.fi kuvala.fi kuvanen.fi
kuvasanomat.fi kuvasarja.fi
Sanomatori.fi -
Kaiken keskellä aina läsnä!


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!
kuvasivut.fi kuvaviikko.fi
kuvavuosi.fi lakisanomat.fi laukaansanomat.fi leaks.fi leh.fi
lennon.fi let.fi linkisto.fi listasto.fi lukemisto.fi
maanantai.fi mailma.fi mediasanomat.fi mobix.fi n0.fi
n24.fi netnews.fi nettifoto.fi  nettila.fi
nettilehti.com nettimobi.com nettimobi.com nettinen.com 
nettinen.fi nettisanomat.com nettisanomat.fi nyky.fi
nykyaika.com oikeusministeri.fi pahkasika.fi paikasto.fi
per.fi  ps24.fi raw.fi san.fi sanala.fi   sananen.fi
sanat.fi sanomaa.com sanomadigi.fi sanomahouse.fi sanomakirja.fi sanomakonserni.fi
sanomakuvat.fi sanomamags.fi sanomamobi.fi sanomanet.fi sanomanetti.fi sanomapark.fi
sanomatori.fi sanomatv.fi sanomisto.fi sanonet.fi shit.fi summer.fi suomenaani.fi
suomensanomat.fi suomiaani.fi   suomisanomat.fi sokrates.fi  tabbis.fi tietosanomat.fi
tiistai.fi torvalds.fi totuudentorvi.fi uaalto.fi une.fi uutisto.fi vahtija.fi
valokuvasto.fi vanhasuomi.fi week.fi venus.fi viikko.fi viikkonen.fi viikkosanomat.fi blogi
viikkosanomat.fi lehti wincapita.fi vuosi.fi vuosisanomat.fi  
Lauantai
2011-05-28
Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


Arkisto 2001.


 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 


http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm

Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin.

Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan. 
 

Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin
tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to  
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (tammikuun 2011 hinta, ei tekstiviestejä).

www.thailand.fi     www.phuket.fi    www.patong.fi    www.flyingfinn.info     www.midnightsunrestaurant.info

 

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.


Lue myös!
Björn Wahlroos-story.

Nettisanomien kirjoituksia 1999-  

http://www.nettisanomat.com/2009/08/26/
etusivu.htm#nettisanomat20090818

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!


"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen

 

 

 


N1.fi - 2012/04/01 - Sisäilmaongelmat: Kaupunginjohtaja muutti toimistonsa luxus-bussiin! Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson. - "Tämä on natsivaltio eli poisto kauppakeskuksesta. Jyväskylä. Forum." - Valokuvaaja, akateemikko Caj Bremer esittelee näyttelyään Keski-Suomen museossa Jyväskylässä sunnuntaina 2012-03-25. Kuvia ja 40 minuuttia videokuvaa. - Kuva. Pysäkki 3. - Jyväskylän yliopiston professori Jaakko Pehkonen selosti suomalaista arkipäivän rasismia sen hyväksyen. - Kuva. "Venus ja Jupiter tiistaina 2012-03-13 19:06." - Kuva. "Power, power". Nuorisojoukko intoutuu ... - Kuvia. Instanssi 2012. Digitaalisen tekemisen festivaali. - Kuva. 4 koiraa lumisella kadulla taitavan taluttajan ohjauksessa. - Kuva: Harrastakaa! - Kuvia. Jyväskylä 7's Snow Rugby Tournament 2012. Kuva. "Baanalle on päästävä maaliskuun alun aurinkoisena päivänä." - Kuva. "GRAND CENTRAL TERMINAL HELSINKI torstaina 2012-03-01 12:15." - TOP 20 - Tammikuu 2011 - Nettisanomat/ Sanomanetti-sivustot. Eri kävijät. - Presidentivaalit 2012 - Kuvia - Tulos: Ääniosuudet ja äänimäärät pyöristettyinä: Niinistö 43 8 (1. 8 miljoonaa), EI 31 (1.3 miljoonaa), Haavisto 26 (1.1 miljoonaa) -  Kuvat. "01.01.2012".  -- Lukijan kuva: "Katso tuolla on Hakkarainen!" - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - sunnuntai 01.04.2012 - etusivu - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - kaupunginjohtaja, Markku Andersson, toimisto. bussi, luxus-bussi, muutto, sisäilma, Fantasia, kaupunki, yliopisto, poliisit, järjestys, poisto, kauppakeskus, Jyväskylä, Forum, natsivaltio, Caj Bremer, näyttely, esittely,
N:o Nettisanomat 1351. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu   2012-03-31, nettiin 2012-03-31 23:13, linkkejä 2012-04-01.

Sivun alkuun!

Nettisanomat/ Sanomanetti-sivustot. Kävijätilastot.
Päivittäiset eri kävijät. (Tarkistettu 2012-02-07).

2012 tammikuu   2012 tammikuu 2012 helmikuu        
1. nettisanomat.com

35 141

27575        
2. viikkosanomat.fi

18 850

         
3. 12.fi

14 133

12450        
4. sanomanetti.fi

5 709

         
5. hs24.fi

4 394

         
6. sanomatori.fi

3 881

         
7. vuosisanomat.fi

1 832

         
8. sanomapark.fi

1 480

         
9. hs2.fi

1 418

         
10. n24.fi

1 168

         
1-10 yhteensä 88 006

 

11. fy.fi

1 019

         
12. jyppi.fi

935

         
13. infoinfo.fi

884

         
14. wincapita.fi

869

         
15. laukaansanomat.fi

809

         
16, shit.fi

782

         
17. nettila.fi

585

         
18. venus.fi

584

         
19. vahtija.fi

575

         
20. helkinginsanomat.com

573

         
11-20 yhteensä 7 615
21. kuvaviikko.fi

543

         
22. kuvasanomat.fi

527

         
23. nettifoto.fi

512

         
24. fiftyfifty.fi

501

         
25. nettimobi.com 453          
26. nettilehti.com

436

         
27. sanala.fi

339

         
28. sanomaa.com

339

         
29. fotola.fi

328

         
30. hs24.mobi

323

         
21-30 yhteensä 4 301
31. infola.fi

320

         
32. mobix.fi

309

         
33. kinola.fi

191

31-33 yhteensä 820
  KAIKKI YHTEENSÄ 100 742          
 
 
Linkit     Edellinen!


2012


Sunnuntai 2012-03-18
N:o Nettisanomat 1347 - Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi -
HILKKA AHDE TYRMISTYI SUHDEVÄITTEISTÄ KUVA DIGITAALISEN TEKEMISEN FESTIVAALI INSTANSSI 2012 KUVIA POWER, POWER KUVA

Jalkapallon ihmehetket2012


Tiistai 2012-03-13
N:o Nettisanomat 1345 - Edellinen - Seuraava - Linkki jokaiseen! - Etsi! - Yhteys - Viikkosanomat-blogi -

DIGITAALISEN TEKEMISEN FESTIVAALI KUVIA

Jalkapallon ihmehetketSivun alkuun!

Nettisanomat/Sanomanetti-sivuston kavennettuna ja osittain kuvat pienennettynä rinnakkaissivustona nettiin tiistaina 2012-04-17.

 

2012-05-13: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianosaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/
keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit korjattu ja kirjasimia osittain suurennettu ja otsikot ja logot korjattu(N1 -> nettimobi) keskiviikkona 2014-01-08.
Vuosien 2009 ja 2012 logot ja linkit korjattu. Sivut 04.12.2015 -31.12.2015 lisätty tarkistettuina nettisanomat-sivuston mobiversion rinnakkaissivustona perjantaina 08.01.2016.